Бейзболът с марка ББЛ се завърна през септември. Плейофите на пилотното издание на лигата обещаваха да бъдат много любопитни и равностойни, особено след тристранното равенство на върха на класирането от редовната фаза между Бизони, Атлетик и Блус. В крайна сметка лигата отреди Бизони да се изправи срещу Койоти, а Атлетик и Блус се срещнаха в много завързано софийско дерби. Бизони също така се оказа и с домакинско предимство както за полуфиналите, така и за финална серия. В полуфиналите формата беше 2 от 3 победи.

Именно столичани отбори откриха плейофите на 9.09, събота, на ст. „Октомври“ в София. Символичният домакин Блус откри резултата в четвъртия ининг след 2 двойни хита, точка на Насъпов и RBI на Бешков. Доминацията на „блусарите“ продължи до седмия ининг, когато те удвоиха преднината си след рън на Захариев и грешка на питчъра на Атлетик Мартин Велинов.

Веднага след това Атлетик се събуди с хоумрън на Марков, последва хит на Георги Тренков и сакрифайс флайаут на Лозанов за рън на Тренков. В деветия ининг Атлетик направи пълен обрат след RBI единичен хит на Георги Лачев и рън на Александър Горрин, RBI аут на Тренков за точка на Караганов. Опасността продължи със заредени бази и питчъра Мартин Велинов, който удари Гранд Слам, първият в историята на ББЛ.

С шестте си ръна в деветия „атлетите“ стигнаха до победа в мач №1 с комфортното 8:2. С Гранд Слама си Мартин Велинов записа 4 RBI, а още 4 играча го последваха с по 1, а питчъра се наслади и на страхотен ден на възвишението, записвайки победа (П, 1-1) и цял мач, едва 4 допуснати хита и цели 11 страйкаута. Титуляр за Блус беше Николай Ангелов (З, 0-1), който инкасира първа загуба за сезона след 2 ND, допускайки 10 хита и 6 ръна.

Софийкият сблъсък продължи в неделя сутрин, когато Блус търсеше задължителна победа за стигане до решаващ мач №3. Атлетик беше много близо до победа във втория мач, като водеше с 10:3 до седмия ининг, като вкараха по 5 и 3 в съответно втория и шестия ининг. Блус направиха същото в седмия и осмия ининг, а Каращранов отбеляза победната точка за Блус.

Стефан Бешков изведе Блус в нападение с 3-5 на батиране и 5 RBI, като с 3 RBI допринесе Насъпов. Именно двамата изнесоха и мача на възвишението, като Насъпов (П, 3-0) записа победата като реливър, изигравайки 3.2 ининга без допуснат хит. Владимир Марков удари 2 хита и 3 RBI за Атлетик, докато Румен Лачев стартира на хълмчето със седем ининга, допускайки 10 от 11-те ръна на „блусарите“.

След ден закъснение заради дъжд, поради който се наводни ст. Портърфилд, в Благоевград стартира и другата полуфинална серия, в която Бизони посрещна Койоти. Домакините разбиха дупнинчани с 12:1 и взеха преднина с 1 мач. Александър Благоев (П, 4-2) спечели от хълмчето, а Петьо Петков (З, 4-4) пое загубата за Койотите. Мач №2, който първоначално беше предвиден за неделя, беше изместен за следващата събота.

В следващата събота, на 16.09. дойде време за решаващия мач от серията между Атлетик и Блус. Третата среща, подобно на двете от седмица по-рано, беше сутринта от 11:00 ч., и беше последвана от приятелска среща между отпадналия от Купа София и ББЛ Юнак и сборен отбор на младите състезатели на Атлетик и Блус, които не получиха игрално време по време на решаващия мач. А този решаващ мач, точно като предишните, завърши драматично.

Атлетик имаха комфортната преднина от 12:6, навлизайки в затварянето на деветия ининг. Блус върнаха 3 точки, а в последното отиграване Насъпов удари хит за рън на Обецанов, а Михайлов пък беше изгорен на хоума и така мачът приключи с победа за Атлетик с 12:10, която ги изпрати на финал.

Мартин Велинов продължи великолепното си представяне в серията, този път 3-4 с 4 RBI и 2 отбелязани ръна. С по 2 RBI допринесоха Александър Горрин и Георги Тренков. Любомир Петров (П, 1-0) взе първата си победа за сезона, въпреки че изигра само 3 ининга, в които допусна 2 хита и 2 ръна.

Атлетик чакаше съперника си за титлата измежду Бизони и Койоти, които се срещнаха в мач №2 на ст. „Левски“ в Дупница. Шампионите на България надделяха с 12:9, отбелязвайки за втори пореден мач 12 ръна, и спечелиха серията в 2 мача. Мачът беше много равностоен, а нервите напомниха за себе си в осмия ининг, когато физическа конфронтация между кетчъра на „койотите“ Мартин Асенов и ветерана в състава на „бизоните“ Христо Дундалов беше предотвратена от техните съотборници.

Така броят на претендентите за титлата беше скъсен до два. Атлетик и Бизони се срещат във финал с формат 3 от 5 победи, а пред Блус и Койоти предстоеше мач за честта и бронзовите медали във ББЛ във формат 2 от 3.