С началото на месец Юли дойде и предпоследният десети уикенд от Българската бейзболна лига, който се проведе на 1.07 и 2.07. Предстояха два жизнено важни мача, които да определят крайната четворка за плейофите през септември.

Уикендаът започна в събота на ст. „Октомври“ в София, където столичният Атлетик победи комфортно НСА Лъвове с 19:2. Атлетик отбелязаха 5 ръна във втория ининг, 6 в седмия и се разписаха във всеки ининг, освен в четвъртия, когато допуснаха 2 точки. Георги Тренков се отличи с 1 хит от 4 излизания с батата, отбеляза 3 ръна и удари 4 RBI. Владимир Марков записа 3 RBI, a по 2 регистрираха Амаури Горрин и Румен Лачев. Кристиян Василев беше автор и на двете почетни точки за „лъвовете“, чиито питчър Данаил Тренев допусна 13 ръна за 6 ининга, 9 от които след 8-те грешки на НСА. Мартин Велинов (П) изигра страхотен мач, хвърляйки 100 питча за 7 ининга, допускайки 3 хита и 2 ръна с рекордните за един мач в лигата 18 страйкаута. Атлетик се настани на върха преди неделното дерби в Благоевград между Бизони и Блус.

На следващия ден в първия мач от дабълхедъра между „Блусарите“ и „Бизоните“ първия ининг беше достатъчен за Блус да си върне върха за около поне 2 часа. Мачаът започна с база за боли и хит на Груев, преди 3 поредни хита, донесли 3 ръна на Блус, а Насъпов можеше да отбележи още четвърта точка, но беше изгорен на хоума. Пол Мидили обаче направи това с хит при 2 аута и броене 3-2 за точка на Бешков, а в третия ининг се отличи с нов хит за нов рън на Бешков, преди на следващия ат-бат да мине през хоума за рън след хит на Георгиев. В шестия ининг Благоев върна почетен рън за благевградчани, но това се оказа недостатъчно. Евгении Черноземски и Пол Мидили записаха по 2 RBI,  а последният се отчете с победата на възвишението (П, 2-0).

Вторият мач пък беше далеч по-завързан до края. Началото на седмия ининг при резултат 5:5 започна с хит и 2 аута. Последваха 4 хита, три единични и един троен на Благоев, които донесоха преднина от 4 ръна на Бизони. Краят на мача дойде след 3 последователни аута в затварянето на ининга, а Бизоните си върнаха върха и изградиха домакинско предимство за полуфиналите и финалите. Блус завършва втори и щеше да се изправи срещу Атлетик на полуфиналните плейофи. Все още обаче трябваше да се определи съперника на шампиона от Благоевград.

Това щеше да стане в съдбоносен 9-инингов мач в столицата. Юнак се нуждаеше само от победа над Койоти, които държаха четвъртата позиция. Техните надежди бързо се сгромолясаха. Юнаците допуснаха 8 ръна в третия ининг и 10 грешки, губейки с 16:2 техния последен мач за сезон 2017 в ББЛ. Половината точки на Койотите дойдоха след грешки, а Иван Гърнев се отличи с 3 RBI, следван от Кюрчийски с 2. Койоти влязоха в плейофите .

И четирите срещи от уикенда се предаваха на живо с плей-бай-плей, благодарение на платформата Гейм Чейнджър. Четири отбора си казаха чао с лигата за този година, а дебютантът Койоти се класира за плейофите. Атлетик (Кз) постигна 3 победи от 14 мача. Последен беше най-старият български отбор Академиците, които постигнаха историческо дъно, губейки всичките си 14 мача.