Първият кръг на новосформираната Българска Бейзболна Лига бе изигран в уикенда на 29-30 април 2017 г. Всички осем отбора на лигата изиграха по две срещи и дадоха обещаващ старт на надпреварата за титлата в ББЛ.

ББЛ: Българска Бейзболна Лига

Четирите дабълхедъра през откриващия уикенд предложиха еднополюсни битки, а мачовете, които оставиха по-сериозно впечатление, бяха драматичната победа на Атлетик София над Койоти Дупница с 10:9, както и донякъде неочакваните победи на Лъвове НСА в столичното дерби срещу един от клубовете създатели на бейзболното движение в България – Академици.

„Лъвовете“ се справиха категорично с „академиците“ с 11:2 и 18:8 и дадоха заявка за по-продължително присъствие в борбата за първите четири места, осигуряващи класиране в плейофите.

Другият най-стар бейзболен клуб в България – Атлетик София, започна ударно в ББЛ, като по средата на първия мач от дабълхедъра срещу Койоти Дупница водеше със 7:0. Отпускане в редиците на „атлетите“ едва не им коства загуба, тъй като младият състав на „койотите“ бързо влезе в час и поведе с 9:7. Още един обрат, този път в полза на столичани, завършен с хит на Станимир Лазов при 1 аут в последното им нападение, им осигури първа победа през 2017 г. – 10:9.

Вторият двубой не предложи същия заряд и Атлетик София грабна победата безпроблемно с 8:2, а Лазов се открои с първия хоумрън в историята на ББЛ.

Хегемонът на българския бейзболен небосклон Бизони Благоевград разби с 11:1 и 17:4 у дома отбора на Юнак София, с което даде категорична и безспорна заявка за поредна шампионска титла.

София Блус също безпроблемно записа първи победи в ББЛ, след като сгази отбора на Атлетик Козлодуй. Нападението на „блусарите“ развинти защитата на козлодуйци, особено в първия мач от дабълхедъра – крайни резултати от София: 23:0 и 9:1.