Бизони Благоевград

Бизони Благоевград

За двадесет и пет години история  КБС”Бизоните” постигна значителни успехи в спортно-техническо отношение:

  • 21 кратен шампион на страната при мъжете
  • многократен носител на  Купа „България”
  • многократен шампион при подрастващите
  • редовен участник в изданията на КЕШ

 

Също така постигна значителни успехи и в пропагандаторската работа по популяризирането на спортовете бейзбол, софтбол и крикет сред децата, юношите, учениците, студентите и гражданите на територията на града и околностите.

От пустеещо общинско място в парк “Бачиново” с ентусиазъм, желание и доброволен труд изградихме  собствена материално-техническа база. Заслуга за това имат всички членове на Клуба, състезатели, треньори, родители с доброволен труд; граждани и фирми с финансови средства, техника и материали.

Бейзболен стадион “Портър парк” се утвърди като единственият стадион  в България и Югоизточна Европа, който е с добре поддържано игрално поле, със създадени условия за провеждане на качествен тренировъчен процес и състезания. В Благоевград се провеждат и тренировъчните  лагери за подготовка на национални отбори. Добрата  материално-техническа база позволи Благоевград да кандидатства за провеждане на Европейски  шампионати и престижни международни турнири .

Още при първата ни кандидатурата през 2004 г.  бяхме одобрени и предпочетени пред градове като Париж, Белград, Киев. Благоевград  е не само водещ центар в България, но и е  част от елитното европейско бейзболно семейство и арена на много международни турнири като е одобряван многократно за домакин на турнири от нейния официален календар: 2005 г.: на КНК и Европейското първенство за Кадети , КЕШ – 2006, 2007 и 2012 год.,ЕП юноши младша 2008 год.

Още на 16 години състезател на клуба: Мартин Андонов беше избран да участва в Академия на Професионалната бейзболна лига на САЩ наред с 55 – те най добри на Европа и Африка за 2010, 2011 год.

2013,2014,2015 год. взе участие в Европейската аматьорска лига и беше в челните места на най-добрите състезатели.

2015 год. игра в една от най-добрите аматьорски лиги в САЩ.“

Leagues
Национален шампионат по бейзбол 2023, Национален шампионат по софтбол 2023
Сезони
2017, 2018, 2019, 2020, 2021, 2022, 2023
Начало
Портър, Благоевград